به گزارش مشرق، سخنگوی «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی به تغییر سیاست دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در قبال شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در کرانه باختری واکنش نشان داد.
«مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا ساعاتی قبلتر اعلام کرد دولت این کشور با تغییر سیاست دیرینه خود در قبال شهرکسازیهای اسرائیل در کرانه باختری، دیگر این اقدام را مغایر با قوانین بینالمللی نمیداند.
بیشتر بخوانید:
تغییر مواضع آمریکا درباره شهرکسازی در کرانه باختری
به نوشته رویترز، سخنگوی رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت اقدام دولت آمریکا «کاملاً با قوانین بینالمللی در تضاد است.»
پیش از این هم «صائب عریقات» از مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین به شدت از رویکرد دولت آمریکا انتقاد کرد و گفت: «دولت کنونی آمریکا برای مذاکرات صلح صلاحیت ندارد.»
این جدیدترین اقدام دولت «دونالد ترامپ» در جهت تضعیف تلاشهای فلسطین برای به رسمیت شناخته شدن به عنوان کشوری مستقل دانسته است.
پیش از این آسوشیتدپرس گزارش داده بود پامپئو قصد دارد یک سند حقوقی وزارت خارجه آمریکا مربوط به سال ۱۹۷۸ در این باره را لغو کند. این سند شهرکسازیها در اراضی اشغالی فلسطین را با قوانین بینالمللی ناسازگار میداند.
آسوشیتدپرس میگوید این اقدام احتمالاً خشم فلسطینیها را همراه خواهد داشت و آمریکا را با کشورهایی که از راهکار دو دولتی حمایت میکنند در تقابل قرار خواهد داد.
این رسانه نوشت دولت آمریکا این سند را که مبنای مخالفت آمریکا با گسترش شهرکسازیها بوده نوعی اقدام انحرافی میداند و معتقد است که سوالات حقوقی درباره این مسئله باید در دادگاههای اسرائیلی مورد رسیدگی قرار گیرند.
دولت آمریکا در راستای تضعیف تلاش فلسطین برای به رسمیت شناخته شدن به عنوان کشوری مستقل تا به حال بیتالمقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخته است. واشنگتن همچنین دفاتر دیپلماتیک فلسطین را در واشنگتن تعطیل کرده است.
صدها هزار اسرائیلی در شهرکهایی یهودینشین که رژیم صهیونیستی بعد از جنگ ۱۹۶۷ و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است سکونت دارند.
سازمان ملل و بیشتر کشورهای جهان شهرکهای رژیم صهیونیستی را غیرقانونی میدانند زیرا این رژیم در جنگ سال ۱۹۶۷ میلادی این سرزمینها را اشغال کرده و بر مبنای کنوانسیون ژنو هر گونه ساخت و ساز از سوی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع است.
فلسطینیان به دنبال تشکیل کشوری مستقل در کرانه باختری و نوار غزه هستند که پایتخت آن بیتالمقدس باشد. آنها همچنین خواستار خروج اسرائیل از سرزمینهای اشغال شده در سال ۱۹۶۷ هستند، اما اسرائیل از بازگشت به مرزهای پیش از جنگ شش روزه امتناع میکند.